Teen töitä psykoterapeuttina Helsingissä lääkäriasema Sofianovassa (www.sofianova.fi) ja Raaseporissa, Karjaalla missä asun. Yhteistyötä teen aikuisten, nuorten, heidän vanhempiensa sekä pariskuntien kanssa. Olen Valviran laillistama ja Kelan hyväksymä psykoterapeutti.


SOPEUTUMINEN JA SELVIÄMINEN

Ihmismielen kyky sopeutua erilaisiin elämäntapahtumiin on aina ihmetyttänyt minua.  Miten joku löytää voimat selvitä kovista kokemuksista kävelemällä metsässä ja toinen käymällä terapiassa ja kolmas ryhtymällä treenaamaan.  Vuosien aikana olen saanut olla mukana kokemassa lukuisia tarinoita selviytymistä ja muutoksesta, mikä on vahvistanut uskoani, että ihmisellä on kyky selviytyä mistä vain.

MAHDOLLISUUDET

Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen lähestymistapa oli aikoinaan minulle luontevin valinta ennen kaikkea ”mahdollisuuksia luovana terapiana”. Siinä toiveikkuus, tulevaisuuteen suuntautuneisuus ja ihmisen omat vahvuudet ja voimavarat luovat pohjan terapiatyöskentelylle. Työskentelytapani on integratiivinen. Hyödynnän lähinnä kognitiivisen ja positiivisen psykologian menetelmiä. Lisätietoa ratkaisukeskeisyydestä löytyy www.ratkes.fi

TOIVOTTOMAT TAPAUKSET

Sydäntäni lähellä on nuoruuden kapinallisuus ja sopeutumattomuus, silloin kun ”kukaan ei tajua mitään ja elämä on yhtä paskaa”. Yhteistyö näiden ”toivottomien” usein neuropsykiatrisen diagnoosin saaneiden nuorten kanssa on vakuuttanut minut siitä, että yksikin ihminen, joka uskoo muutokseen voi vaikuttaa ratkaisevasti tiellä kohti parempaa tulevaisuutta ja uudenlaista mahdollisuuksia luovaa elämäntarinaa.

UUSI TARINA

”Toimivassa terapiassa on kyse siitä, että ihmiset saavat mukaan rakentamaan uutta tarinaa heidän elämänsä hankaluuksista, tavoilla jotka herättävät kiinnostuksen mahdollisuuksiin ja antavat mielikuvitukselle tilaa.” Michael White

Lääkäriasema Sofianova Helsinki: 096126521, sofianova@kolumbus.fi
Karjaan vastaanotto: 0405505574, anne.peranen@nic.fi